Mantigudes les restriccions en la utilització de l’aigua

Falta aigua a Catalunya Nord, i la prefectura ha decidit allargar i adaptar a la nova situació les mesures d’estalvi que fa mesos que s’apliquen.
Les pluges dels darrers dies han estat insuficients i per sota de la mitjana de les precipitacions habituals per l’hivern i principis de primavera.
El primer trimestre d’aquest 2019 ha estat marcat per un dèficit pluviomètric de 90% respecte a la normal. Cal tenir en compte també uns nivells molt baixos de les capes d’aigua subterrànies i unes quantitats de neu per sota de les mitjanes habituals.
De cara a aquesta situació la prefectura considera que de cara als pròxims mesos és important preservar al màxim els recursos en aigua, i ha decidit limitar tota una sèrie d’utilitzacions no essencials de l’aigua. 
Les mesures de limitacions o prohibicions que concerneixen usos no prioritaris dels particulars i de les col·lectivitats es mantenen sobre els sectors més sensibles.Es tracta de la utilització directa de l’aigua dels rius Tec, Aglí, Segre, i Querol, i de les capes subterrànies dels Aspres, el Tec, i la Salanca.
Les utilitzacions industrials de l’aigua seran controlades i es redueix de 25% la utilització per regar sobre totes les zones esmentades i de 50% a la salanca on els nivells són encara més baixos.
La prefectura demana a tots els utilitzadors de l’aigua d’adoptar un comportament responsable i econòmic.