Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio Manlleu

Ràdio Manlleu emet de manera ininterrompuda des del 8 de maig de l’any 1983. Ràdio Manlleu està vinculada al portal de notícies i serveis digital www.elter.net i a la revista El Ter. Pel que fa a la programació, els informatius de producció pròpia són un dels eixos vertebradors.

L’altre eix de l’emissora és la música, ja que se selecciona una col·lecció de temes actuals i dels últims 25 anys. La graella es completa amb una quinzena de programes de contingut de temàtiques com l’educació, l’esport, els gèneres musicals, o la literatura. Actualment Ràdio Manlleu compta amb una cinquantena de col·laboradors d’àmbits molt diferents.

Manlleu és una ciutat i municipi de la comarca d'Osona. Té una població de més de 20.000 habitants i una superfície de 17,2 km2.
Les primeres evidències de poblament a l'àrea de Manlleu es remunten al neolític mitjà i recent (4300-2500 aC).
El riu Ter ha definit els límits del paisatge del terme així com el seu desenvolupament urbà, és per això que popularment se l'anomena "La Capital del Ter".
La creació del Canal industrial de Manlleu entre els anys 1841 i 1848 va encetar el començament del procés d'industrialització a Osona. L'activitat industrial, que ocupa al voltant del 60% de la població activa, ha forjat la personalitat de la població durant més de 150 anys.


El municipi està situat en el sector més deprimit de la Plana de Vic, cosa que provoca que durant els mesos d'hivern la boira baixa hi sigui molt present.
L'agricultura i la ramaderia han perdut la seva importància, encara que resten algunes cases de pagès actives. El sector principal de l'economia és l'industrial, molt diversificat (metal·lúrgica, alimentària, química...). La indústria tèxtil, que va ser l'activitat bàsica en els segles XIX i XX, ha desaparegut pràcticament amb el tancament en les dècades de 1980 i 1990 de les grans fàbriques de filatures, essent substituïdes per altres sectors industrials més innovadors.
Molt ben comunicada, tant amb Barcelona per l´autovia C-17,com per l’Eix Transversal (C-25) que travessa tot Catalunya pel interior. Té una línia de tren transpirinenc, tot i que infrautilitzada.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.