Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio Puig-reig

RÀDIO PUIG-REIG F.M, va començar a emetre el novembre de l'any 1981, coincidint amb les festes de celebració del 700 aniversari de la carta de poblament atorgada per l'ordre del Temple als habitants de Puig-reig, gràcies als esforços de tres veïns de la població, afeccionats al periodisme i a l'electrònica.
Amb un equipament mínim, una emissora de 2 Watts de potència subministrada per l'empresa d'electricitat dels germans Serra i la voluntat del seu actual director Josep Genescà, en aquell temps corresponsal d'una emissora veïna, Ràdio Puig-reig va emetre el seu primer programa el dia 11 de Novembre, diada de Sant Martí, Patró de la població.
En un principi, les seves instal·lacions es van ubicar a l´edifici de l´Ajuntament, carrer Pau Casals,1.

Des d'un principi, el personal de Ràdio Puig-reig s'ha caracteritzat pel seu treball de caràcter amateur i voluntari, el que suposa en principi limitar les emissions als caps de setmana i festius. En els restants dies de la setmana en què no s'emet producció pròpia, es connecta en l'emissora de caire nacional, i per un acord entre emissores de la XARXA de Comunicació Local de Catalunya.

Actualment és l´única emissora municipal operativa a la comarca del Berguedà.

Disposa d'un gran potencial humà, que permet cobrir a un mateix temps, esdeveniments locals o comarcals, com són eleccions, festes, esports, etc. Destaquem com a més importants, les eleccions, amb informacions directes des dels diferents pobles i viles del Berguedà, el Festival Internacional de Cant Coral de Catalunya Centre, la Patum de Berga (fent la total retransmissió en directe de tots els actes), el Critèrium del Berguedà o la presència en estands propis a mostres i fires.
Ràdio Puig-reig disposa de col·laboradors a les principals localitats del Berguedà, Ràdio Puig-reig ha estat sempre una bona escola de ràdio tant acollint periodistes en pràctiques, com formant a joves que van començar fent ràdio com una diversió i que amb el pas del temps han esdevingut uns excel·lents professionals que es poden guanyar la vida en emissores comercials.

Va rebre el Premi Nacional 2008 de la Generalitat, i anualment organitza el Fòrum 10, que acull, des de 1991, als professionals més importants de la comunicació catalana.


PUIGREIG, a la comarca del Berguedà, té una població de 4.086 habitants, i destaca per les seves fàbriques d´embotits, l´important Museu de les Colònies Vidal i Pons (hi han 7 colònies industrials tèxtils al seu terme) i la Coral Polifònica, de fama mundial, Creu de Sant Jordi de la Generalitat 1993.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.