Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio Móra

 

A la tardor de 1983 una colla d’aficionats procedents de diferents camps van proposar a l’Ajuntament de Móra la creació d’una emissora de ràdio d’àmbit municipal. L’Ajuntament va valorar positivament el projecte i el 8 d’agost de 1984, coincidint amb la festa major, l’emissora municipal va començar a emetre de manera regular. Val a dir que en un principi els períodes d’emissió eren curts, aproximadament de dues hores diàries, ja que no es disposava ni de personal ni d’equips ni de material suficient per portar a terme una programació més extensa.
Malgrat tot, la iniciativa va quallar de manera ferma entre la joventut del poble. En poc temps el nombre de col·laboradors va augmentar considerablement, el que va permetre ampliar el temps diari de programació tot i que encara mancaven moltes coses per poder oferir una programació acurada.
Avui dia l’emissora municipal de Móra la Nova compta amb mitja dotzena de col·laboradors estables que fan que la cosa rutlli de manera fluida per tal d’oferir a l’audiència una programació, si més no, diferent.


Móra la Nova, a la comarca de la Ribera d’Ebre, és una població de l´interior de la província de Tarragona, amb una població de 3070 habitants. Se celebra cada any una important Fira Agrícola, Industrial i Ramadera, que ja va per l'edició núm. 188, i un interessant Museu del Ferrocarril, al costat de l’estació.
És una vila, malgrat la seva petita mida, molt activa culturalment.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.