Les Veus dels Pobles, és a Ràdio Berga

Ràdio Berga, l’emissora fantasma.

Aquest titular és, malauradament, totalment cert. És la història d´una emissora que va ser molt potent, que va patir molts ensurts fins a convertir-se en municipal. Però una decisió política la va convertir en una ràdio que, tot i tenir estudis i mitjans tècnics sobrats, només funciona com a fil musical automàticament. I així fins...
Escolteu la història...

Ràdio Berga va néixer, com emissora privada el 1986, i era pràcticament l'única en la seva comarca, però en passar a Ona Catalana, es va traslladar a Manresa, el 2002. Aleshores, l’Ajuntament va decidir crear una emissora municipal, que finalment va començar el 2005, amb la gestió atorgada a una empresa privada de comunicacions. Per la inviabilitat de les condicions econòmiques, l´ajuntament va acceptar una nova proposta, però en un canvi de govern municipal va portar l’afer als Jutjats, on continua. I mentrestant, l’emissora només emet 24 hores de música. Tot i haver rebut, en la darrera etapa diversos premis per la qualitat de la seva programació.

BERGA, amb 16.115 habitants,és la capital del Berguedà, una comarca de 39.000 habitats i 1.185 km² (el doble del Vallespir). Antigament important comarca industrial tèxtil i minera. És interessant visitar el Museu de les Mines, a Cercs, i les colònies tèxtils. Actualment la seva principal activitat són serveis i turisme, aprofitant els seus importants recursos naturals. Cal destacar el Parc Natural Cadí-Moixeró, estacions d’esquí, i localment, la festa de la PATUM, declarada Patrimoni de l´Humanitat per l´Unesco.

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.