Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio Televisió CARDEDEU

Estem en una emissora “diferent”. No és municipal, sinó una Associació, per tant propietat dels seus socis, tot i tenir una bona relació amb l´Ajuntament, que hi col·labora econòmicament a canvi de la prestació de serveis socials i informatius al poble.

Ràdio Cardedeu neix juntament amb la Televisió Local (la primera TV en català del món, com presumeixen) el 1979.

L´emissora local (que no municipal) neix d´una “ràdio lliure” anomenada Ràdio Borrego, l´Agost de 1979, de forma totalment amateur, en un poble amb una vida cultural molt plena, amb més de 40 associacions socials, culturals i esportives, pels seus 7.500 habitants (en aquelles dates).

La Televisió, que trencava el monopoli de la Televisión Española, va tenir problemes amb la Guàrdia Civil en vàries ocasions, però potser per això la Ràdio va passar més desapercebuda en aquest aspecte.

Actualment el Grup compta amb unes instal·lacions adients, una plantilla mínima de professionals contractats ( una jornada completa i 4 o 5 a jornada parcial), i fa la seva tasca comunicativa i informativa, de forma totalment autònoma, tan política com econòmicament, ja que és propietat dels seus 220 socis.

Cardedeu és una vila, amb 18.000 habitants actualment, porta del Parc Natural del Montseny, a 40 km de Barcelona.
Una població amb un alt nivell de qualitat de vida, tant pel seu entorn natural, el seu patrimoni arquitectònic (va ser important ciutat d´estiueig) com per l’acurada urbanització, i destaca per la seva empenta associativa i cultural amb uns equipaments culturals d’alt nivell (Teatre-Auditori, Cinema Esbarjo, Tèxtil Rase...).

Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.