Les Veus dels Pobles, és aquesta setmana a Ràdio l’Escala

El naixement de moltes emissores municipals, als anys 80, va estar marcat per un voluntarisme.
L’origen de Ràdio l’Escala es remunta al 1984, quan un grup de joves del municipi va fer malabarismes tècnics per engegar les emissions des d’un garatge. El mitjà empordanès s’ha professionalitzat i s’ha dotat d’un equip de periodistes que porta el pes dels programes d’actualitat. I ho fa en una redacció integrada, en què també es produeixen continguts informatius de televisió per a Canal 10 Empordà.La resta de la graella la configuren programes fets per col·laboradors i un grapat d’espais oferts per La Xarxa.


Des de 2001 Ràdio l’Escala té la seu a Can Masset, un edifici municipal que allotja diverses entitats.
L’emissora comparteix dependències amb la TV Canal 10 Empordà i gestionen conjuntament, l’equip humà. La vintena de col·laboradors que cada setmana passen per l’emissora juguen, doncs, un paper crucial en diverses franges de la programació.
La informació sobre l’Escala i els municipis del voltant esquitxa tota la graella.
Ràdio l’Escala es pot sintonitzar en el 107.6 de la FM i també a través del web (radiolescala.cat), amb emissió en directe i programes a la carta. L’emissora també està present a la TNT a l'igual que la TV Canal 10 Empordà (visible des d’algunes zones de Catalunya Nord).

L'Escala és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, ,on es troben les ruïnes d'Empúries i la vil·la medieval de Sant Martí d'Empúries.Al 2017 tenia uns 10.400 habitants, si bé a l´estiu pot arribar als 30.000 h habitants, ja que és una destinació turística molt important. Forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.
Neix al segle XVI com a barri pescador de Sant Martí d'Empúries, al voltant d'un petit port entre les platges d'Empúries i la de Riells, i va passar a ser cap de municipi al segle XVIII.
El nom de la vila prové del topònim Scala, que designa un port natural pel refugi de barques. L'economia es va mantenir principalment en l'agricultura i la pesca fins a la dècada de 1960, en què l'auge del turisme va fer donar un tomb a l'economia. Les petites empreses van desaparèixer a favor de la construcció, el comerç i la indústria de la salaó de l'anxova, que actualment posseeix denominació de qualitat.


Les Veus dels Pobles és una emissió de Gabriel Fleta Perbellini.