Reportge a la manifestació davant del consolat d'Espanya de Perpinyà

Perpinyà

Coincidint amb l’inici del judici als presos polítics catalans, s’ha convocat una manifestació aquesta tarda davant del Consolat Espanyol a Perpinyà. Oui au Pays Catalans, Esquerra Republicana i el Comitè de Solidaritat Catalana han fet una crida per mostrar indignació pel judici i solidaritat amb els presos.

Altra formació que s'ha expressat poques hores abans del judici és el NPA. El Nou Partit Anticapitalista s'ha posicionat clarament a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya i reclama l'alliberament dels presos polítics. EL NPA assegura que la lluita del poble català també és la seva lluita en un moment on a França es viuen derives autoritàries per acabar amb les mobilitzacions populars.
Per la seva banda Europa Ecologia – Els Verds ha fet públic un comunicat en el qual recorda que la justícia no pot portar cap solució a un problema polític. Els Ecologistes denuncien que la majoria de testimonis aniran en contra dels acusats, ja que pertanyen a les forces de l’ordre espanyoles. El partit també denuncia l’acusació de rebelió perquè implica violència quan el moviment ha estat pacífic en tot moment. Finalment Europa Ecologia – Els Verds es posiciona a favor d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya i denuncien el retorn de pràctiques autoritàries i neofeixistes a Espanya.