Visitem l’Hospici d’Illa

A la sèrie "Visitem" descobrim museus, sala d’exposicions, col·leccions personals...

Visitem l’Hospici d’Illa, amb Alain Sanchez, director i guia conferenciant, que ens acompanya i ens explica que trobem en aquest espai:

Al cor d’Illa, al centre històric d’aquesta ciutat de Riberal, l’Hospici d’Illa és un preciós centre de recursos de l’art romànic i barroc. La seva visita permet una introducció a la descoberta del patrimoni de la Catalunya Nord.
A les sales d’aquest antic hospital, que va funcionar com a tal fins als anys 1970, estan dipositades, protegides i presentades riqueses que provenen principalment de les esglésies del territori nord-català.

L'Hospital d'Illa, o Hospici d'Illa, és un hospital d'origen medieval situat a la vila d'Illa, a la comarca del Rosselló, a la Catalunya del Nord. Està situat a l'extrem nord-est de la vila vella d'Illa, al costat de l'església de Santa Maria la Rodona.
L'Hospital d'Illa té els seus orígens a l'Edat Mitjana, però en la forma actual data dels segles XVII i XVIII, moment en què esdevingué hospital militar. Està format per una capella i per dues sèries de cambres.

Hospici d’Illa
10, carrer de l’Hospici

 

Visitem, una sèrie realitzada per l’Enric Balaguer