Diada de vaga a Catalunya Nord com a l’estat francès

Jornada de vaga interprofessional avui amb el suport de la intersindical i d’una part de les Armilles Grogues. Els salaris seran al cor de les reivindicacions, així com la defensa del servei públic. Avui s’esperen diverses mobilitzacions al llarg del dia. A les 11 del matí tots els manifestants es reuniran a Plaça Catalunya. Entre bloquejos i talls de circulació la jornada s’anuncia pertorbada.

La vaga tindrà un seguiment important a l'ensenyament. Es calcula que al voltant del 30% dels professors de primària de Perpinyà estan de vaga avui. L’Ajuntament de Perpinyà ha anunciat un servei mínim. A les escoles on el nombre de professors vaguistes sigui igual o superior a 25% es mantindrà un servei d’acolliment.

Els treballadors del centre dels impostos de Perpinyà segueixen mobilitzats. Avui el centre de l'avinguda de la Costa Vermella a Perpinyà hauria d'estar tancat tot el dia. També s'anuncien pertorbacions als centres de Ceret, Elna i Argelers.

La distribució de correu també serà impactada amb una mobilització important dels carters i del centre de tria de Perpinyà. Els sindicats de carters protesten contra la degradació de les condicions de treball, la supressió de llocs de treball, l’absència de diàleg social i un servei públic sacrificat.

Avui també es mobilitzaran els treballadors de l’Hospital de Tuïr. Primer amb una assamblea general del personal. A finals de matí els treballadors també se sumaran a les mobilitzacions a Perpinyà. El personal de l’Hospital de Tuír està en lluita contra la direcció per salvar diversos llocs de treball.

El moviment de vaga tindrà un impacte important avui sobre la circulació dels autobusos escolars i els de la regió. La companyia Sankéo, en canvi, anuncia poques pertorbacions a les línies de bus de la comunitat urbana Perpinyà-Mediterrani. La circulació de trens, en canvi, hauria de ser normal. Només el tràfic dels TER podria ser lleugerament pertorbat.