Amenacen per carta una dona negra, per fer la marxar del barri de Sant Mateu, amb l'argument de "retrobar l'ambient català d'aquest barri de Perpinyà"

La persona amenaçada ha decidit presentar una denúncia.

Perpinyà

La victòria de l’extrema dreta a les europees, i a la primera volta de les eleccions legislatives franceses allibera les declaracions i actes racistes.
Catalunya Nord també està afectada.
La propietària d’un apartament al barri de Sant Mateu de Perpinyà ha rebut una carta firmada per un “Mouvement Populaire francès” (que no existeix), on se li aconsella de vendre el seu pis a una família de francesos de soca-rel, i de marxar a l’Àfrica.
La carta s’acaba, dient que a partir del setembre es farà una neteja implacable i virulenta per restaurar al barri l’ambient català d’abans.
La persona amenaçada ha decidit presentar una denúncia.

(Després de la imatge, traducció de la carta)

 

Perpinyà, 1 de juliol de 2034

Estimada Sra. 

Espero que estigui bé. Em permeto escriure-li avui per aconsellar-li sobre una decisió important respecte a la seva propietat situada al carrer

Després de les eleccions del 29 de juny de 2024, la situació a Perpinyà ha canviat considerablement. Ja no és benvinguda en aquesta ciutat. En aquest context, potser seria preferible vendre la seva propietat com més aviat millor.

Vendre una casa ràpidament requereix una estratègia planificada i reflexionada. Li recomano vivament que contacti un agent immobiliari francès reputat, que li pugui proporcionar una avaluació precisa de la seva propietat i ajudar-la a fixar un preu de venda atractiu per tal de concloure una venda ràpida. Un professional experimentat també sabrà com promocionar el seu immoble.

Un cop la venda es conclogui a una família de bons francesos d'origen, li aconsello preparar el seu trasllat a l'Àfrica. Asseguri's de tenir tots els documents de viatge necessaris i de planificar la seva transició de manera que es minimitzin les molèsties.

Entenc que aquesta situació pot ser difícil i estressant. Ha de realitzar que el seu benestar personal així com els seus béns ja no estan segurs perquè ja no és benvinguda avui a Sant Mateu, on a partir del mes de setembre efectuarem una neteja implacable i virulenta del barri per tal de restaurar l'atmosfera catalana d'abans.

Li desitjo molt de coratge i èxit en aquesta transició.

Sincerament,

La Divisió Marcel Bucard de Perpinyà

Moviment Popular Francès.