183 km/h de tramuntana al cap de Biarra

Estacions d'esquí evacuades

La tramuntana va bufar fort ahir. Ratxes de fins a 183 km/h al Cap de Biarra, 146 a Queixàs i ràfegues de més de 100 km/h a bona part de Catalunya Nord.
A Perpinyà un arbre va ser arrencat pel vent al bulevard Desnoyés, va caure sobre unes votures que estaven aparcades. Sempre a Perpinyà, al carrer Foch és una part de la teulada d'una casa que va caure. Aquests incidents no van fer cap ferit.
A la costa vermella el vent va fer caure branques i teules als vilatges de Portvendres i de Banyuls de la Marenda, tampoc sense fer cap víctima.

Mala experiència ahir per 28 esquiadors que es van quedar bloquejats en un telecadira de l'estació de Font-Romeu. Aquest diumenge part de les instal·lacions de l'estació de Font Romeu van ser tancades per culpa de les ventades. A més del vent, la temperatura de -10 graus va fer encara més llarga l'espera per les 28 persones penjades a 8 metres d'alçada. Finalment, gràcies a la intervenció del personal de l'estació, els esquiadors bloquejats van poder baixar un a un per una corda. La situació va tornar a la normal durant la tarda.

Ahir la Prefectura va limitar la velocitat de circulació a l'autopista A9 a 110 km/h per les cotxes i 70 pels camions.
A muntanya la situació de circulació també va ser complicada durant el cap de setmana. L'estació de Portè Pimorent va ser evacuada dissabte per evitar que els automobilistes es quedessin bloquejats al pàrquing de l'estació. Als accessos al coll del Pimorent i a Andorra van ser tallats i els equipaments especials són necessaris a les zones del Capcir i de la Cerdanya.

La tramuntana hauria d'afluixar al llarg del dia. Les condicions de circulació a muntanya, en canvi, haurien de ser difícils encara avui.