Argelers commemora els 80 anys de la Retirada

Argelers de la Marenda proposa tot una sèrie d’actes per commemorar els 80 anys de la Retirada. El fil conductor és la Memòria i les imatges. Per descobrir que és el que queda de la Història dins la memòria col·lectiva, i interrogar-se sobre la dissolució de la memòria.
Durant els pròxims mesos, Argelers de la marenda acollirà, exposicions, instal·lacions, performances artístiques, fires de llibres, concerts, marxes, commemoracions i homenatges...
De moment ja es pot veure una exposició a la galeria Mariane, l’exposició Retirada. Pintures i dibuixos de Diane Trouillet sobre l’internament i la memòria. El seu besavi va ser internat al camp d’Argelers i després a Bram. Diane Trouillet ha treballat a partir d’imatges d’arxius, utilitzant una tècnica de migració química; la cromatografia.
L’exposició es pot visitar fins al 13 de març.El 5 de febrer s’inaugurarà una altra exposició: Teresa Rebull, una dona de cor i de combat., és organitzada per la comunitat de comunes Alberes Costa Vermella Illiberis. Serà fins el 2 de març, a la mediateca intercomunal Jean Ferrat d’Argelers.