Entrevista a Lluís Puig

Lluís Puig
Lluís Puig

La periodista de Ràdio Arrels, Laura Bertran proposa 3 entrevistes a tres exiliats: Carles Puigdemont, Lluïs Puig, i Josep Valtònyc. Avui Lluís Puig:

Lluís Puig, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 2017, actualment és responsable d’acció cultural i difusió del Consell per la República.
L’entrevista té lloc a Brussel·les, a la delegació de la Generalitat, ubicada just davant dels Afers exteriors de la Unió Europea.
Per començar Lluís Puig explica com es va decidir i muntar el viatge sorpresa que va fer a Perpinyà, per presentar el Consell per la República.
Puig explica que, com Catalunya no és cap greu problema mundial, cal parlar contínuament d’aquesta qüestió, i aquest desplaçament es va fer en aquest sentit.
Lluís Puig parla llargament del Consell de la República, l’únic òrgan jurídic que no està sota control de l’estat espanyol, ja que està sotmès a les lleis de les justícies belga i europea. Una eina no per crear una república digital, sinó per utilitzar les eines numèriques per ajudar a la creació de la República real.