Ressona, un projecte de ràdio i pòdcast amb projecció Euroregional

Tens entre 20 i 35 anys, tens fins el 16 de març per presEntar la teva candidatura

Ràdio Arrels obra una convocatòria per a participar de Ressona, un projecte de ràdio i pòdcast amb projecció Euroregional.

Ràdio Far (Menorca), Ràdio Intermitent (Vallès Oriental), Pòdcast.cat de Núvol (Catalunya) i Ràdio Arrels (Catalunya Nord) seran les plataformes de difusió dels continguts culturals cocreats per tres equips de joves.

Ressona és un projecte impulsat per Es FAR Cultural, L’Eixida, Edicions del Núvol i l’Associació Arrels amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

Aquesta convocatòria preveu la cocreació de continguts radiofònics i de pòdcast en llengua catalana, amb especial interès pels moviments culturals i artístics dels territoris d’actuació de les entitats que la promouen (les Illes Balears, Catalunya i Catalunya Nord). 

La convocatòria es dirigeix a joves d’entre 20 i 35 anys residents a les Illes Balears, Catalunya i Catalunya Nord. La finalitat del projecte és impulsar les pràctiques i intercanvis entre joves creadors/es i altres agents culturals, així com potenciar la creació radiofònica entre el públic juvenil. 

Els continguts que generin aquests joves s’emetrà, a partir de l’octubre de 2024, a través de les plataformes de Ràdio Far, Ràdio Intermitent, Pòdcast.cat i Ràdio Arrels, projectant i donant a conèixer els contextos culturals dels territoris locals arreu de l’Euroregió.

Ràdio Far Menorca des FAR Cultural és la ràdio cultural, independent i col·laborativa que enguany 5 anys de trajectòria. 

Ràdio Intermitent de l’Eixida, una ràdio itinerant i comunitària que fa més amples els marges de la cultura.  Impulsa la creació radiofònica col·lectiva, és un estudi de gravació itinerant i una ràdio en línia amb programació pròpia feta en xarxa.

Ràdio Arrels de l’associació Arrels, una ràdio associativa que emet des del 1981 en quatre freqüències de l’FM a Catalunya Nord. També genera contingut específic per a la plataforma web. 

Pòdcast.cat, és una plataforma del diari digital Núvol, el qual està vinculat al diari Ara.

Una primer fase del projecte es portarà a terme en residència a Casa d’Artistes (Es Mercadal, Menorca), on els equips de treball s’hi allotjaran i comptaran amb el suport i l’acompanyament de les entitats impulsores.

El termini per presentar sol·licituds és el 15 de març de 2024 i es poden consultar les bases a la web de Ràdio Far Menorca.

«Amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la subvenció cultura 2023».