El Consell departamental de Catalunya Nord penja llaços grocs sobre la seva façana.

El Consell departamental de Catalunya Nord acaba de penjar sobre la seva façana dos grans llaços grocs i una pancarta bilingüe, francès-català per demanar el respecte de les llibertats i dels drets fonamentals.
L'edifici del Consell departamental està situat al centre de Perpinyà, just al costat de la prefectura.
Fa uns dies el grup de la majoria del Consell Departamental, encapçalat per a la seva presidenta Hermeline Malherbe, van expressar el seu rebuig davant dels atacs contra la llibertat i la democràcia que s'està vivint a l'estat espanyol actualment.
Per altra banda, la setmana passada un col·lectiu format per desenes de batlles i d'elegits nord-catalans van llançar un manifest  per demanar al respecte de les llibertats i dels drets fonamentals a Catalunya.
I hi ha també el SIOCCAT, sindicat intercomunal per la promoció de les llengües Occitana i Catalana, que ha aprovat una moció de suport als presos polítics de Catalunya Sud.
El passat 20 de setembre, el SIOCCAT ja va votar una moció de suport als 750 batlles de Catalunya Sud convocats per la justícia espanyola únicament per haver facilitat l’organització d’eleccions.
El SIOCCAT, sindicat intercomunal per la promoció de les llengües Occitana i Catalana, reuneix 129 ajuntaments de Catalunya Nord.