Manifestació per demanar la reobertura de la línia Perpinyà-Vilafranca

Els usuaris del tren groc, també demanen la reobertura de la línia Perpinyà-Vilafranca.
Aquest dissabte 19 de gener, a les 9 del matí es convoca una manifestació al giratori de Vilafranca de Conflent per a demanar la re-obertura de la línia de tren Perpinyà -Vilafranca, tancada des de l’accident amb un autocar escolar el 14 desembre de 2017, amb els balanç de 6 morts.

Per Jordi Bartoli, un dels portaveus del Comité d’Usuaris de la línia del Tren Groc els dos trams, són totalment indissociables. Amb l’aturada de la línia Vilafranca-Perpinyà, s’ha reduït també el nombre d’usuaris del Tren Groc, aquest és un dels motius pels quals els usuaris del Tren Groc en recolzen fermament la re-obertura. També, denuncien la situació d’incomunicació ferroviària que pateixen actualment els territoris del Conflent i el Riberal.
Des del Comitè d’usuaris manifesten la seua por que sigui una estratègia per acostumar a la gent a agafar el cotxe o l’autobús per a deixar de mantenir les línies ferroviàries. “El que va passar del 14 de desembre és un trauma extraordinàriament fort per a les famílies, i hi ha d’haver una resposta judicial, però, si volem que la justícia passi, també volem que el tren continuï passant, perquè són dues coses que no tenen res a veure”.