Alleugerides les mesures de restricció de l’aigua

La prefectura de Catalunya Nord decideix alleugerir d’un grau les restriccions d’ús de l’aigua subterrània. Fins ara Catalunya Nord estava al nivell d’alerta reforçada i ara passa al nivell senzill d’alerta.
Aquesta graduació imposa tanmateix algunes restriccions.
Si la prefectura ha pres aquesta decisió, és gràcies a les pluges abundants de la tardor passada que han permès augmentar els nivells de les capes subterrànies d’aigua dels sectors dels Aspres-Reart, i de la zona costanera nord.
El nivell d’alerta reforçada era vigent des del passat 30 d’agost, amb el nivell d’alerta senzilla hi ha encara un cert nombre de restriccions, tot i que sovint amb excepcions.
Per exemple no es pot utilitzar aigua per emplenar una piscina unifamiliar, però sí que es pot fer per emplenar una piscina de construcció nova, o per mantenir els nivells.
En canvi continua prohibit el funcionament de les fonts ornamentals públiques en circuit obert o rentar els vehicles fora de les instal·lacions professionals que normalment reciclen l’aigua.
Durant el dia no es poden regar les gespes dels espais públics i privats, però aquesta mesura no concerneix els terrenys de golf.
Tampoc es poden netejar els carrers amb aigua si no es fa amb vehicles automàtics, però és una mesura que ja era vigent, i que molt sovint no era respectada per alguns ajuntaments.
Finalment les utilitzacions industrials de l’aigua subterrània són controlades i les d’ús agrícola són disminuïdes de 25%.
Totes aquestes mesures són vigents fins al primer de febrer i només concerneixen els recursos en aigua subterrània, l’aigua dels rius i dels canals pot continuar essent utilitzada sense restriccions particulars.