El conseller Lluís Puig, a Perpinyà

Lluís Puig
Lluís Puig

Aquest dissabte a la tarda, el Comitè de Solidaritat Catalana, presentava al Casal Jaume 1 de Perpinyà el Consell de la Republica. La gran sorpresa fou l'aparició del Conseller Lluís Puig que ha fet especialment l'anada i tornada des de Brussel·les. És la primera vegada que un dels Consellers a l'exili feia un viatge a l'estat francès i en terres catalanes. Una manera per Lluís Puig d'agrair el suport i la implicació de Catalunya Nord en el procés.
Puig, ha explicat que aquest viatge ha estat una decisió ‘molt meditada’ i que feia molt de temps que ‘els membres del govern a l’exili’ havien estat parlant de la ‘necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes’.
Sobre una possible reacció de l’estat francès a la seva visita, Puig ha dit que no saben com pot actuar però ha recordat que són ‘ciutadans europeus lliures.
Durant l’acte s’han explicat les principals línies de treball del Consell, que tenen per objecte construir república amb totes les persones i entitats que formin part del registre ciutadà, la primera eina de comunicació i treball que es va posar en marxa ja fa dos mesos.