Moció de suport al presos polítics. Els arguments de Nicolas Garcia

Al final de la sessió del Consell Departamental d’ahir dilluns 17 de desembre, es va votar una moció de suport als presos polítics catalans. El text demana a respecte per les llibertats i drets fonamentals pel que fa a la situació dels presos polítics catalans. L’impulsor d’aquesta moció és el vicepresident del Consell Departamental i líder del Partit Comunista a Catalunya Nord, Nicolas Garcia.
Garcia va començar la seva intervenció parlant de Robert Gerard Sands, conegut popularment com a Bobby Sands, que fou membre de l’IRA Provisional (exèrcit republicà irlandès provisional) i Parlament Britànic, mort arran d’una vaga de fam l’any 81 a la presó de Maze, després de 65 dies de dejú.
A hores d’ara els 4 presos polítics catalans ja porten 17 dies de vaga. Especialment greu és la situació de Jordi Turull, ingressat a l’hospital de la presó, “perquè l’estat espanyol és capaç de fer com l’estat anglès de deixar podrir la situació i si ningú no diu res, una vaga de fam és molt perillosa i és un acte molt fort contra si”, afirma Garcia. I afegeix: “el tema per nosaltres avui era pas la independència, sinó la democràcia, la llibertat d’expressió, el dret dels polítics a fer política quan la fan sense violència i sense agredir la gent ni per sexe ni per edat ni per orígens, i això és el que han fet els presos polítics catalans i tots els que estan perseguits”. S’ha destacat que habitualment el debat queda en democràcia sí o democràcia no, però el tema important actualment és la defensa de la llibertat d’expressió.