El Consell departamental vota per unanimitat una moció per demanar a l’estat espanyol el respecte de les llibertats i dels drets fonamentals

Nova moció del Consell departamental per denunciar la situació dels presos polítics a Catalunya.
Els consellers departamentals eren reunits avui en sessió pública i han aprovtr per unanimitat la moció següent:

Els passats 1 i 3 de desembre, quatre dels nou líders polítics i associatius empresonats a Catalunya van iniciar una vaga de fam, exigint que el recurs que han presentat en contra del seu empresonament, pugui ser transmès al Tribunal Europeu de Drets Humans (CEDH).
Aquesta situació ens repta novament, sobretot perquè intervé mentre que aquests responsables estan empresonats injustament de manera preventiva durant més de tretze mesos.
Una vegada més, nosaltres, elegits representants de l'Assemblea Departamental, sense pronunciar-nos sobre el lloc de Catalunya a l'estat espanyol, cridem a respectar els drets i les llibertats fonamentals.
Pensem que aquestes dones i aquests homes han de poder comparèixer lliures, en plena possessió dels seus mitjans i havent preparat la seva defensa en les millors condicions.
El seu alliberament contribuiria enormement a alleujar les tensions, provocacions i escalades de violència que continuen de manera preocupant a Catalunya.