Perpinyà, proclamada capital de la sardana 2019

Cobla Tres vents
Cobla Tres vents | Coblejant

(Informa: Coblejant) Perpinyà ha estat oficialment proclamada aquest dissabte a Montblanc, Capital de la Sardana 2019. La Cobla Tres Vents va posar música a l'acte del Lliurament dels Premis Capital de la Sardana i presentació de la Guia Sardanista 2019 on es va fer la proclamació oficial de la capitalitat d'aquest proper 2019. En representació de la vila, Danièle Pagès tinent d'Alcalde de Perpinyà, va refermar la sardana com a dansa de la Catalunya Nord i la importància del patrimoni que té la sardana. En aquest sentit, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado va insistir a comptar amb el Govern Francès, també l'Andorrà, a la candidatura de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO. Rucabado va recordar que el nord de Catalunya té unes particularitats sardanistes molt marcades, més de 60 foments de la sardana i més de 200 ajuntaments que estan donant suport a la candidatura.
Perpinyà prendrà el relleu de Montblanc, que durant aquest 2017 ha ofert diverses activitats relacionades amb el món de la sardana i la cobla. Les altres Capitals de la Sardana han estat Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015) i Mollerussa (2016). L'any que ve la ciutat escollida per a aquesta tasca serà la vila baix empordanesa, Sant Feliu de Guíxols.
Després de l'acte, el programa Coblejant, que podeu escoltar cada divendres a les 9h del maí i cada diumenge a les 12h del matí, va voler parlar sobre la Capitalitat de Perpinyà amb el President de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado.