Menys cotxes sobre les pistes forestals del Canigó

El sindicat mixt Canigó Gran Site ha fet el balanç de la freqüentació al massiu del Canigó durant l’estiu. Aquest estiu ha estat marcat per restriccions de circulació sobre les pistes que pugen fins al refugi de Cortalets.
I contràriament al que es podia pensar, el nombre d’excursionistes ha augmentat.
Ja fa uns anys que s’aplica un pla de coordinació de la circulació sobre les pistes forestals del Llech, Balaig, Marialles, Roques Blanques i Sant Guillem.
La principal novetat d’aquest estiu 2018 ha estat baixar de 6 km l’autorització de circular sobre la pista del Llech. Aquesta pista és l’accés principal al refugi de Cortalets, però enguany ha estat prohibida a la circulació 6 km abans del refugi, al nivell de l’Esquena d’Ase. Des d’aquest punt s’arriba al tradicional punt de sortida pel Canigó, el xalet dels Cortalets en 2.30 h.
Aquest estiu només podien arribar fins al refugi els transports col·lectius autoritzats per l’ONF, l’Oficina estatal de boscos.
Doncs aquesta mesura s’ha traduït per un augment de la freqüentació del refugi de Cortalets de +4%, amb 5200 nits, i una baixa de la circulació automòbil sobre la pista del Llech de -17%.
Pel 2019 la mesura serà reconduïda amb alguns canvis a l’estudi: definir una política de tarifes dels transports col·lectius i millorar el camí que va de l’Esquena d’Ase fins a Cortalets.