Presentació del llibre: La Catalogne et l’Espagne, Les clefs du Conflit

El llibre serà presentat aquesta tarda a 18h30 al cinema de Ceret.

Marie-Christine Jené presenta el llibre: La Catalogne et l'Espagne, les clefs du conflit:

Des de l’inici del procés d’independència català, a l’estat francès els motius de la crisi entre Catalunya i Espanya són poc o mal entesos.
Per explicar les claus del conflicte als francòfons, un llibre acaba de sortir a les edicions Balzac.
La Catalogne et l’Espagne, Les clefs du Conflit, dona la paraula a politòlegs, historiadors, juristes, economistes, sociòlegs, periodistes... de diferents orígens (catalans, espanyols, francesos, alemanys...). El llibre proposa textos especialitzats i a l’encop accessibles al gran públic, amb la voluntat d’informar i de posar en perspectiva el procés català.
Aquest treball col·lectiu ha estat dirigit per Dominique Petitdemange, funcionària jubilada del senat francès, i Marie-Christine Jené, fundadora i directora de societat tecnològiques. Totes dues tenen un coneixement profund del conflicte que oposa Espanya i Catalunya.
Han col3laborat al llibre: José Bové, eurodiputat, Carlo Lottieri, professor de filosofia del dret, Didier Billion, geopolítolista, Patrice de Beer, periodista, Borja de Riquer, historiador, Ramón Cotarelo, politòleg, Roser Cussó, historiador-sociòleg, Meritxell Farré Gaitan, artista, Ignasi Fortuny, advocat, Lluís Garcia, psiquiatre especialitzat en ciències del comportament, Marie-Christine Jené, empresària, Arno Münster, filòsofa, Carles Viñas, historiadora, Jean-Félix Acquaviva, diputat d'Alta Còrsega, Nicolas Garcia, vicepresident de Consell Departamental dels Pirineus Orientals, Robert Marty, secretari de l'Aliança per a la Llibertat a Catalunya, Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, en presó preventiva durant un any, Meritxell Serret, exministre de la Generalitat de Catalunya, a l'exili, Martí Anglada, exdirector de la Generalitat de Catalunya a França i Suïssa.