Nicolas Garcia, vicepresident del Consell departamental: "si l’estat bloqueja la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC) és degut a la situació a Catalunya"

Cal manifestar davant la prefectura per demanar que l’estat desbloquegi la creació de l’OPLC

´La creació de l’Oficina pública de la llengua occitana també va ser bloquejada un temps per l’estat
´La creació de l’Oficina pública de la llengua occitana també va ser bloquejada un temps per l’estat

Nicolas Garcia, secretari departamental del Partit comunista, i vicepresident del Consell departamental està convençut que si l’estat bloqueja la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC) és degut a la situació a Catalunya.
Per Garcia, els 100 000 de participació que es demana als ministeris d’ensenyament i de cultura, no expliquen aquest bloqueig.
La creació de l’Oficina pública de la llengua occitana també va topar amb les resistències de l’estat, al punt que el maig del 2015, un elegit regional, David Grosclaude es va posar en vaga de fam per demanar a l’estat la publicació del decret de creació d’aquesta estructura.
Per altra banda Nicolas Garcia comenta que dilluns, al curs de la sessió pública del Consell departamental s’hauria de parlar de la situació dels presos polítics catalans. Cal esperar, diu Garcia, que la posició de la majoria socialista al departament, no hagi canviat després del canvi de govern a l’estat espanyol.