Europa Ecologia els Verds també demana que es desbloquegi la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana

Després que la setmana passada la presidenta de la regió Occitanie, Carole Delga, va enviar una carta al primer ministre francès per demanar-li de desbloquejar la creació de l’Oficina pública de la llengua catalana, ara és la secció nord-catalana d’Europa Ecologia els Verds (EELV) que denuncia el retard en la posada en plaça de l’estructura.
Els ecologistes recorden que són a l’origen de la proposta de creació de l’Oficina pública de la llengua catalana (OPLC), que estava en el seu programa electoral a les regionals.
Europa Ecologia els Verds entenen i s’associen a la impaciència de les associacions catalanes.
Segons els Verds, alguns socis del projecte, i per començar els serveis de l’estat, i més precisament els ministeris d’ensenyament i de cultura, perden temps voluntàriament.
EELV, reconeix que aquesta oficina no resoldrà tots els problemes, però podrà esdevenir una eina suplementària al servei del territori i dels seus actors, fent la promoció de la llengua i cultura catalanes dins la vida pública i associativa. L’OPLC podrà federar les energies i els finançaments, i donarà més visibilitat del català dins l’espai públic.
Europa Ecologia els Verds demana a tots els socis del projecte d’exercir les seves pressions perquè l’estat assumeixi les seves responsabilitats i que l’Oficina pública de la llengua catalana sigui creada sense esperar més.