Les mobilitzacions de les Armilles grogues continuen

| N.Jovani

A Catalunya Nord ahir hi ha encara barratges filtrants a les entrades de l’autopista de Perpinyà, i el Voló i també al mercat Sant Carles.

Unes Armilles grogues que han obert totalment la llista de les seves reivindicacions: van de l’augment dels salaris mínims i de les pensions, fins a la demanda de dimissió del president Emmanuel Macron.

El Partit comunista de Catalunya Nord també continua mobilitzat contra la política del govern. El PC que remarca que moltes de les reivindicacions que defensa des de fa anys, són avui les de les Armilles grogues. Els comunistes de Catalunya Nord convoquen una concentració pacífica aquest dissabte a les 11.00 h davant la permanència del diputat de la Répulique en Marche, Romain Grau, al carrer del mercat a l’engròs de Perpinyà.

Amb la possibilitat que el moviment de les Armilles grogues duri, ja hi ha cada cop més actes que són ajornats. És el cas de les Diades del curtmetratge que havien de tenir lloc el 14 de desembre a Cabestany, i que tindran lloc el 5 de gener. Per la seva banda els organitzadors del Téléthon que organitzen actes durant tot el cap de setmana fan una crida a la solidaritat prop de les Armilles grogues.

Al nivell estatal el focus és de més en més sobre París, on segons el govern cal esperar-se a violències. Davant d’aquesta possibilitat, tots els museus, monuments i la majoria dels magatzems del centre de París estaran tancats. També s’han anul·lat a tot l’estat diversos partits de futbol de primera divisió.