Les Armilles grogues de Catalunya Nord asseguren que no són a l’origen de les destrosses que diumenge a la nit es van produir als peatges de Perpinyà

| N.Jovani

Un home de 62 anys, que dissabte participava en el bloqueig de les Armilles grogues a Clairà ha estat condemnat a tres mesos de presó.
El manifestant va empènyer un policia contra un cotxe en marxa.

Les Armilles grogues de Catalunya Nord asseguren que no són a l’origen de les destrosses que diumenge a la nit es van produir als peatges de Perpinyà.
Asseguren que les destrosses van ser fetes per elements exteriors, sense res a veure amb el moviment. També diuen que els elements exteriors eren més nombrosos que les Armilles grogues i lamenten que no hi havia prou policia.

Justament, alguns sindicats de policia consideren que la major part de les forces van ser enviades a París, deixant la resta del territori amb efectius insuficients per assegurar les missions. Per altra banda es queixen del cansament acumulat des de fa tres setmanes, sense cap possibilitat de recuperació.

Mentrestant, el primer ministre francès va rebre ahir els responsables de tots els partits polítics.
Avui voliaa entrevistar-se amb representants de les Armilles grogues, però el moviment està molt dividit i sembla impossible trobar interlocutors que representin les diferents tendències. Diversos grups d’Armilles grogues han dit a més que de res serveis participar en aquesta reunió, tant com els diputats de la Répunlique en Marche continuaran diuen que el govern no recularà sobre la mesura d’augmentar les taxes sobre els carburants. La reunió ha estat anul·lada.
Demà i demà passat hi haurà debats al parlament i a l’assemblea.
Després Edouard Philippe podria anunciar noves mesures.