Incidents aquesta nit a Perpinyà entre Armilles grogues policia

| Noa Joavani

Aquest cap de setmana de mobilitzacions de les Armilles grogues ha estat marcat a tot l’estat d’incidents, els més espectaculars i violents a París, però també hi hagut violències entre moltes ciutats com a Narbona, i aquesta nit, per primer cop a Catalunya Nord.

Ahir les forces de l’ordre van ser mobilitzades durant tot el dia per facilitar l’evacuació dels centenars de camions que hi havia atrapats a l’autopista.
Després cap a les 10 del vespre, la policia va intervenir al peatge sud de l’autopista a Perpinyà per alliberar al pas als vehicles. Els manifestants van tirar projectils contra la policia que va replicar fent ús de la força utilitzant gasos lacrimògens.
La prefectura de Perpinyà assenyala també que ahir es van produir operacions de sabotatge de camions aparcats al voltant del mercat Sant Carles.

Dissabte la situació a Catalunya Nord havia estat més calma, tot i la mobilització de nombroses Armilles grogues en diferents punts del territori.
Les accions més violentes van ser pneumàtics cremats, i degradacions als radars de control de la velocitat.
Hi va haver diverses marxes lentes, protagonitzades sovint per motoristes i tractors.
Els barratges es van concentrar sobre els peatges de l’autopista, el mercat Sant Carles i la zona comercial de Clairà.
Les incidències més importants es van produir sobre l’autopista on hi va haver fins a 19 km de cua.
Ahir els manifestants es van mobilitzar de nou, però sobretot durant la tarda, al peatge del Voló i a Clairà.

El primer ministre francès s’entrevistarà avui amb els caps de tots els partits polítics amb representació a l’assemblea i amb els representants de les Armilles grogues.
Al mateix temps el president Emmanuel Macron ha convocat els diputats de la République en Marche.
Aquest cap de setmana s’han comptabilitzat 136 000 manifestants a tot l’estat, centenars d’interpel·lacions, un mort i nombrosos ferits.