Creació de l’Alliance pour les Libertés en Catalogne.

Després de la formació de diversos sectors locals, sectorials o d’elegits funcionaris per denunciar els atacs contra la democràcia a Catalunya, o per exigir l'alliberament presos polítics, diversos ciutadans compromesos, elegits, artistes, o intel·lectuals, es mobilitzen ara per crear un col·lectiu transversal al nivell de l’estat francès.
No es tracta de pronunciar-se a favor o en contra de la independència, sinó d’afirmar el respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya.
Començarà per Perpinyà amb una primera llista de signants que creen l’Aliance pour les Libertés en Catalogne, per «denunciar aquests fets molt greus, recolzar els moviments de rebuig i resistència allà on siguin, trobar i pesar de tot el seu pes sobre els poders polítics a França i Europa, i per posar fi immediatament a unes pràctiques que no són sense recordar el passat franquista».
Els impulsors d’aquesta iniciativa es declaren preocupats pel que succeïx a Catalunya. Es defineixen principalment com a demòcrates, republicans, o humanistes que no podem quedar-se indiferents a l'ús coercitiu que fa de la justícia el poder espanyol.
En els propers dies tindrà lloc una trobada constitutiva a Perpinyà.