Primer mapa turístic Conflent-Ripollès

Acabat de presentar el mapa turístic Conflent-Ripollès.
És el resultat del treball realitzat pel Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent Canigó que són agermanats des del 2013.
Una mapa que agrupa dos territoris de banda i banda del Pirineu.
El mapa turístic Conflent-Ripollès, és un mapa bilingüe, francès i català, que ha estat elaborat amb la voluntat de donar una imatge d’unitat entre aquests dos territoris.
Un territori veí geogràficament que curiosament, estava més comunicat en el passat, que no pas avui, per falta de carreteres per enllaçar directament aquestes comarques.
L’agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques signen un agermanament d’aquestes característiques. D’ençà, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent Canigó desenvolupen diverses activitats de forma conjunta a més de diverses trobades periòdiques que s’alternen entre les dues comarques: dues reunions anuals del comitè d’enllaç format pels càrrecs electes, una diada intercomarcal festiva pensada per a la ciutadania i també una jornada tècnica per fomentar l’intercanvi de coneixement entre els dos territoris.

Josep Coma, batlle de Molló, vicepresident del consell comarcal del Ripollès: