Primer acte de la Diada de Catalunya Nord (Informatiu)

  • Ahir va tenir lloc el primer acte de la Diada de Catalunya Nord. Amb motiu de la commemoració del 7 de novembre, el Casal de Perpinyà proposava una conferència-debat sobre el paper i les repercussions del procés del Principat sobre la resta dels Països Catalans. Balanç amb Marta serra, presidenta del Casal.
  • El Consell municipal de Perpinyà es reuneix avui en sessió pública, a l’ordre del dia hi ha la segona fase de la instal·lació de la univessitat al centre vila, per un cost d’un poc més de 13M€.
  • Durant tot el matí, el Pole Emploi de Cerdanya organitza el fòrum dels llocs de treball d’hivern. El principal problema segueix essent el preu de l’habitatge per aquests treballadors que estan obligats d’allotjar-se en condicions molt precàries.
  • A partir d’aquest vespre i fins al 10, el Memorial del Camp de Ribesaltes acull un col·loqui sobre la «Memòria dels llocs, i l’escriptura cinematogràfica de la història». Les diades estan organitzades per l’Institut Jean Vigo de Perpinyà, i també i participa el MUME, Museu memòria de l’exili de la Jonquera.
  • El president de la Generalitat, Quim Torra, ha oficialitzat davant del ple del Parlament el trencament amb Pedro Sánchez per aprovar els pressupostos de l'Estat i ha apel·lat tots els grups parlamentaris perquè s'afegeixin a la condemna contra les peticions de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat al Suprem.