Primera nevada de la temporada, les estacions d’esquí ja preparen l’obertura (Informatiu)

 • Cap de setmana d'hivern, en particular a muntanya a on va nevar fins a 20 o 30 cm als cims de la Cerdanya i al Capcir. Les temperatures han baixat amb temperatures negatives durant el dia. Entre avui i demà el termòmetre podria baixar fins a -7 o -8 graus amb nevades abundants a 1500 metres.
  Avui el departament està plaçat sota vigilància groga per les ventades. Demà s'espera una millora considerable del temps amb temperatures força més altes, seran positives a muntanya i a la plana podrien arribar als 17 graus durant el dia.
  Amb aquestes nevades les estacions d’esquí escalfen motors. En diverses estacions d’esquí de les neus catalanes ja s’ha començat a produir neu artificialment. Una manera de mantenir la capa de neu que ha caigut aquest cap`de setmana. L’obertura de les pistes és prevista pel 17 de novembre a Portè Pimorent, el 24 de novembre als Angles i l’1 de desembre a Font-Romeu.
  La nevada provoca avui pertorbacions a les carreteres de muntanya. La circulació és prohibida al Coll del Pimorent, i és delicada al tunel del Pimorent a la RN320, i també per accedir al Pas de la Casa a la RN22. Els camions no poden circular en aquestes carreteres avui. A la resta la circulació és normal.
 • La línia de tren entre Perpinyà i Tolosa segueix essent molt pertorbada després dels aiguats al departament de l’Aude de fa dues setmanes.
 • Al Conflent s’ha creat el col·lectiu Accident del 5 d’octubre del 201: una agrupació de víctimes de la intoxicació que va haver-hi al col·legi Gustau-Violet de Prada l’any passat.
 • Un accident va fer dos ferits ahir al migdia a Sant Martí de l'Albera.
 • El president de la Generalitat, Quim Torra, dona suport a la idea d’una marxa per Europa abans de les sentències contra els encausats per l'1-O.
 • Rugbi a 15: l'USAP va perdre dissabte a Aimé Giral el seu 8è partit consecutiu; contra Tolosa, Perpinyà ha perdut per 18 a 36.