Manifestació a Perpinyà contra l’expulsió d’una família d’albanesos (Informatiu)

  • El 30 d’octubre de l’any passat l’estat espanyol feia oficial l’aplicació de l’article 155 i el President Puigdemont i els consellers exiliats donaven la primera conferència de premsa des de Brussel·les. Un any després el Comitè de Solidaritat Catalana vol recordar aquest dia amb un gran acte de solidaritat que tindrà lloc el dimarts 30 d’octubre a Perpinyà.. Durant tota la jornada , al peu del castellet, aniran passant per l’escenari músics, cantants, familiars dels presos polítics, elegits, activistes i una llarga llista de persones que participaran en aquesta jornada de solidaritat amb els represaliats. Serà el dimarts 30 d’octubre, tot el dia a la Plaça de la Victòria de Perpinyà. Per més informació us podeu connectar al portal catnord.cat. 
  • El president de la Generalitat ha convocat els partits polítics a una taula pel diàleg que es farà el 16 de novembre.
  • Des de fa dos mesos un ampli moviment de solidaritat s'ha desenvolupat a Perpinyà a favor d'una família albanesa sense papers, amenaçada al seu país. Ahir a la tarda la policia va citar la família Mitaj com cada setmana, però sense esperar el veredicte d'un recurs administratiu, se'ls va endur a Tolosa al Centre de retenció administrativa en espera d'una expulsió imminent. Espontàniament un centenar de persones, entre els quals ensenyants es van mobilitzar per fer costat a la jove i brillant alumne Amarilda Mitaj, a més de membres de comitès de solidaritat que es van concentrar davant de la prefectura de Perpinyà per demanar el seu alliberament i denunciar unes mesures preses durant les vacances escolars per trencar la solidaritat. Des de la Prefectura s'havia insinuat que res no passaria abans del final del recurs administratiu a Paris.
  • Inauguració de la desviació de Vilamulaca per reduir la circulació al centre del vilatge.
  • La Casa d’Enveitg organitza avui una vetllada de solidaritat amb SOS Mediterrani, una ONG que treballa per salvar la vida de migrants al mediterrani amb el vaixell Aquarius.
  • Nova descoberta d'una càrrega de tabac il·legal a la frontera franco-andorrana: 785 cartons de tabac per un valor de prop de 60 000€.
  • Durant l’any 2018 la Prefectura ha tancat 13 bars o restaurants per vendre tabac il·legalment.