Catalunya Nord torna a estar en vigilància groga per pluges i inundacions (Informatiu)

 • Catalunya Nord torna a estar en vigilància groga per pluges i inundacions.S'espera que el nivell de la Tet, el Tech, l'Aglí i el Reart vagin pujant al llarg de la jornada. Les precipitacions haurien de ser més importants durant el matí i baixaran lleugerament d'intensitat a la tarda. En alguns sectors com el Vallespir o a la costa s'esperen fins a 80 mm de pluja. A la resta la quantitat de precipitació mitjana serà d'entre els 30 a 60 mm. La quantitat de precipitacions és considerada de risc per Météo France. La terra ja és saturada d’aigua després de les darreres pluges i les precipitacions que s’esperen avui es podrien acumular en superfície. El risc d’inundacions és doncs important avui.
  Aquest matí tots els guals del departament encara estan tancats. Altres carreteres estan tallades, com ara la D40B entre Bages i Sant Joan la Cella. A la D1 entre Pesillà i Estagell, la circulació es fa només sobre una via per la caiguda d'un mur. Pertorbacions també a la D618 per una altra esllavissada que s'ha produït a prop de Bula d'Amunt.
  Al departament de l'Aude la vigilància vermella ha estat rebaixada a nivell groc. El balanç de víctimes ha augmentat amb 14 morts, 1 persona desapareguda i 74 ferits.
  EL departament dels Pirineus-Orientals ha enviat bombers i material per ajudar el departament veí. La Presidenta Hermeline Malherbe proposa oferir una ajuda econòmica al departament de l’Aude.La Solidaritat amb l’Auda també es nota als municis i associacions. El vilatge del Soler proposa avui portar mobles i roba per enviar a l’Aude. La recollida es farà avui i demà a la sala de festes del vilatge, entre les 2 i les 5 de la tarda. A Sant Esteve el Club de Bàsquet recollirà roba aquest vespre entre 18h i 21h a la Halle Torcatis.El partit Oui au Pays Catalan ha obert una permanència per recollir donatius entre les 2 i les 6 de la tarda al 22 bulevard Aristides Briand. Demà seran els comerciants de Port-Vendres qui es mobilitzaran demà a la Plaça de la Castellana.
 • Els jubilats de Catalunya Nord manifestaran avui per denunciar la política del govern francès.
 • La Regió ha obtingut mantenir la línia de tren entre Portbou-Cervera-Tolosa.
 • La diplomàcia espanyola protagonitza diferents episodis de tensió a nivell internacional.
 • El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat la intervenció d’una mediació internacional per a Catalunya.
 • Rugbi a 15: sanció de 3 setmanes pel jugador de l'USAP Manu Leiataua.