Bombers de Catalunya Nord estan a l’Aude (Informatiu)

  • Accident d'un autobús escolar ahir entre Tezà i Alenyà. Una desena de mainatges d'entre 14 i 17 anys eren a bord, però l'accident no va fer cap ferit .
  • A l’Aude ha acabat la vigilància vermella per inundacions. El balanç de víctimes és almenys de 13 morts i 3 desaparreguts.Ara és hora de fer balanç de les destrosses fetes pels aiguats. Més d’un centenar de vilatges han estat tocats, 500 km de carreteres han estat malmesos, 4 ponts han estat emportats per les aigües.
  • Els bombers de Catalunya Nord han estat mobilitzats en nombre després dels aiguats al departament de l’Aude. Desenes de bombers són sobre el terreny per ajudar els sinistrats i prevenir les futures pluges que s’anuncien. Entrevista d’Aurélien Paris, cap de bombers al Centre de Prevenció.
    A Catalunya Nord els guals sobre la Tet i l’Aglí encara segueixen tancats aquest matí.
    La circulació de trens encara patirà uns dies les conseqüències d’aquests aiguats. La linia de tren entre Carcassona i Narbona seguirà tallada fins a finals de setmana, per tant no circularà cap tren entre Perpinyà i Tolosa. En canvi tornen a circular els trens entre Perpinyà i Montpeller.
  • Ahir feia un any que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van entrar a la presó: diversos actes i manifestacions van ser organitzats al llarg del dia d’ahir.
  • Els actes de suport a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart es van fer arreu de Catalunya però també davant del Parlament Europeu a Brussel·les.