Homenatge al Maurici Auzeville, el Tenor de Salses

ENTREVISTA - Rémy Farré, estudiant de Màster de català i iniciador de l'exposició a la Universitat de Perpinyà

Catalunya Nord, Perpinyà, Rosselló

Aquest dimarts 12 de desembre, a les 6 de la tarda s'inaugura l'exposició “Maurici Auzeville, el tenor de Salses - Una invitació sonora”. Aquest homenatge a un dels personatges importants de la història de l'òpera nord-catalana té lloc al vestíbul de l’IFCT, Institut Franco-Català Transfronterer, de la Universitat de Perpinyà, a la Casa dels Països Catalans.

Aquesta iniciativa de Rémy farré, president de l'ACE, Associació Catalana d'Estudiants, té el suport de l’IFCT, l’Oficina Pública de la Llengua Catalana (OPLC) i l’Associació per a l’Ensenyament del Català (APLEC). Aquesta exposició és multimèdia, bilingüe català-francès i sobretot itinerant. Serà visible fins a mitjans o finals de gener a la Universitat abans d'anar a Salses al mes de febrer i a la seu d'Òmnium Catalunya Nord al març.

La mostra dona a conèixer el recorregut excepcional del cantant d’òpera de Salses i posa de manifest el seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes.

A través de codis QR, també es podrà escoltar música i enregistraments inèdits del tenor nord-català en col·laboració amb el comunicador Esteve Vaills, s’inscriu en un procés de recuperació memorial.