Un enclavament de llengua catalana i cultura menorquina des del segle XVIII a Florida

ENTREVISTA: Alfons Martí, autor del llibre que explica el rastre dels menorquins a la ciutat més antiga dels Estats Units

Alfons Martí és un periodista de divulgació històrica, ha escrit articles a revistes com National Geographic, Le Monde diplomatique o L´Avenç, també és autor de llibres de viatges i d'assaig històric. Nascut a Mallorca, ara viu a l'Alt Vallespir i al llarg de la vida va viure a Barcelona i Estats Units. Precisament va ser en una de les seues estades que va descobrir el llegat dels Minorcans a Saint Augustine, la ciutat més antiga dels Estats Units, a Florida.

L'any 1768 un esclavista encobert britànic va contractar una gran quantitat de menorquins per anar a colonitzar Florida. Però era una trampa que els va costar 9 anys d'esclavitud. Finalment el 1777 es van implantar a la petita fortalesa de Saint Augustine on els seus descendents varen crear la cultura i política pionera de la República de Florida. Les festes, l'arquitectura, l'idioma i les tradicions dels menorquins són visibles encara fins avui en dia.

Ho explica en el llibre "L'Odissea dels Minorcans" publicat per Hebras de Tinta i disponible a la llibreria catalana de Perpinyà.