Aquest dissabte es commemora la diada de Catalunya Nord

ENTREVISTA - Arlet Brufau, membre del casal de Perpinyà

Catalunya Nord, Perpinyà

La jornada començarà a les 4 h de la tarda amb la manifestació que partirà de la Plaça Catalunya i culminarà als peus del Castellet. Aquesta marxa és una oportunitat per expressar la determinació a preservar la identitat catalana, malgrat el Tractat dels Pirineus. La cultura i la llengua catalanes continuen sent els lligams que ens uneixen i que perduren amb el temps.

Les reivindicacions d'aquest any destaquen qüestions importants. En primer lloc, es demana l'ús i l'oficialitat del català a la regió. També es fa una crida per a la utilització i normalització de la llengua en l'àmbit administratiu.

Una altra reivindicació és la reobertura dels passos transfronterers que encara són tancats. Aquesta situació dificulta la interacció i la connexió entre el sud i el nord de Catalunya.

Després de la manifestació, la Casa Musical de Perpinyà acollirà el concert del Correllengua. L'esdeveniment musical començarà a les 7 h 30 de la tarda i l'entrada té un cost de 5 euros. Els espectadors tindran l'oportunitat d'apreciar la música de destacats artistes com Belda i Sanjosex, Sabor del Puig, Something Special i Musical Sisters. 

Aquesta commemoració recorda a tothom que la cultura i la llengua catalanes continuen sent fonamentals en la identitat de la regió i que les reivindicacions formulades busquen un futur més ric i connectat per a tots els catalans del nord.