33 artistes exposen al R-CAS Festival aquest cap de setmana

ENTREVISTA - Agnès Calas, membre del col·lectiu Agit'HÉ

Catalunya Nord

Acció artística de Caroline Milin i Nathalie Guida que tindrà lloc durant el festival el dissabte 7 d'octubre a partir de les 15 h
Acció artística de Caroline Milin i Nathalie Guida que tindrà lloc durant el festival el dissabte 7 d'octubre a partir de les 15 h

Des del 2015, la biennal R-CAS (Trobada de Creadors Actuals i Singulars) reuneix a Perpinyà una trentena d'artistes i el públic, al voltant de la creació visual contemporània i alternativa. És una selecció, qualitativa però també plural.

Creat i organitzat pel col·lectiu Agit'HÉ, amb el suport del centre d'art contemporani Acentmètresducentredumonde, el festival R-CAS també és un important esdeveniment professional i professionalitzador per artistes, oferint un escenari obert i autònom únic als Pirineus Orientals. 

Un festival que dona una oportunitat a la creació jove, tot permetent al públic de totes les edats i cultures de descobrir la pluralitat del món de les arts visuals i plàstiques actuals. L'objectiu és sempre fidel a l'acció del col·lectiu, és a dir, mostrar una diversitat de pràctiques: pintura, dibuix, gravat, escultura, instal·lacions. Tot això sempre en els mateixos objectius: generar sentit i emoció, donar suport a l'emergència artística i democratitzar l'accés a l'art contemporani.

R-CAS és sobretot un moment de trobada. Els artistes estan presents durant tot el cap de setmana per comentar la seva pràctica amb els visitants. Els 33 artistes són escollits amb cura entre un centenar de propostes, promesa d'un festival artístic actual, de qualitat, independent i constantment renovat.

2€ entrada, 3€ amb el catàleg.

gratuït: menors de 18 anys, persones amb discapacitat, persones beneficiàries de les prestacions socials mínimes i voluntaris.