Aquest dimarts es preestrena al cinema d'Elna el documental Catalunya Nord: el Català, a judici

ENTREVISTA - Pep Antoni Roig el director del documental que també s'emetrà aquest diumenge 16 de juliol al programa "30 minuts" de TV3

Catalunya Nord

Elna, Els Banys, Portvendres, Sant Andreu de Sureda i Tarerac són els 5 ajuntaments que van seure al banc dels acusats del Tribunal administratiu de Montpeller per haver aprovat una resolució que autoritzava els seus elegits a expressar-se en català, sempre amb una traducció posterior al francès.

Arran d'aquest cas un equip de Frame CreativeMedia encapçalada per Pep Antoni Roig van gravar un documental que aquest dimarts 11 de juliol es preestrena al cinema d'Elna abans de ser emès en el programa "30 Minuts" de TV3 aquest diumenge 16 de juliol.

Es titula "Catalunya Nord: el català, a judici" i més enllà del cas polític també s'interessa per l'estat de la llengua catalana al nostre país per respondre alguna pregunta que ens fem i que es poden fer al Sud: Quanta gent parla català a Catalunya Nord? Qui el parla, on i per què? Quin paper ha jugat l’estat francès en l’arraconament progressiu de la llengua catalana com a llengua d’ús? I quin paper han tingut les escoles immersives com La Bressola o Arrels per fomentar-ne l’ús habitual?