L'ajuntament de Perpinyà es fa enrere i autoritza la celebració de Sant Joan per diverses entitats catalanistes

Perpinyà

Finalment l'ajuntament de Perpinyà ha tirat enrere i autoritza la celebració de Sant Joan al barri del Vernet de Perpinyà que han organitzat l’escola Arrels-Vernet, l'escola Bressola-Vernet, el Fogar Laic i Òmnium Cultural Catalunya Nord.
L'ajuntament parlà d'un malentès, i explica que els organitzadors van rebre la notificació del refús per error. Explica que en un primer temps, l'autoritat de decisió va emetre una decisió desfavorable perquè, els anys anteriors no s'havia fet cap demanda en aquest sentit. Afegeixen que després d'obtenir el compromís dels organitzadors respecte a les condicions de seguretat necessàries, particularment el de no encendre cap foc, considera que la manifestació pot ser autoritzada.

Ahir es va saber que l’Ajuntament de Perpinya prohibia a dues escoles catalanes i a una associació esportiva d’inserció social de celebrar Sant Joan.
L’escola Arrels-Vernet, l'escola Bressola-Vernet, el Fogar Laic i Òmnium Cultural Catalunya Nord havien previst de celebrar Sant Joan al barri nord del Vernet, una cita indispensable de mixitat social i de la cultura catalana compartida.
A quatre dies de l’acte, mentre que diners i energia han sigut invertits, l’Ajuntament denegava l’autorització d’utilitzar el terreny municipalutilitzat habitualment per la festa. L’Ajuntament avançava l’organització d’una festa municipal al centre de la ciutat