Hermeline Malherbe, presidenta del Consell departamental, posada en examen

Catalunya Nord

| Captura

Hermeline Malherbe, la presidenta del Consell departamental ha estat posada en examen per 'favoritisme', 'corrupció passiva', 'tràfic passiu d'influències' i 'captació il·legal d'interès'. La informació ha estat publicada per France Bleue Roussillon, però la posada en examen va ser pronunciada fa 20 dies pel tribunal de Marsella.
Segons les informacions que han començat a circular, diversos altres elegits també són objecte d’investigacions pel mateix afer. En el cas de Malherbe, quan era presidenta de l’ofici públic d’HLM del departament, hauria fet executar obres al seu domicili particular, per una empresa que havia obtingut diversos mercats públics. L’objectiu de l’enquesta és de determinar si es van passar acords il·legals per obtenir o atribuir aquests mercats a canvi de la gratuïtat o d’un descompte sobre aquestes obres.
Hermeline Malhebe ha hagut de pagar una fiança de 50 000€, té prohibit marxar de l’estat francès, i es troba sota control judicial.
En un comunicat, Malherbe assegura que la seva posada en examen no impacte el seu mandat, i explica que ha estat interrogada en el marc d’una enquesta que concerneix diverses empreses i elegits de Catalunya Nord.
El cas hauria estat descobert al curs d’unes perquisicions que fa un mes es van acabar amb la posada en examen del batlle Rassemblement National de Baixàs, Gilles Foxonet per favoritisme, captació il·legal d'interès, corrupció o ocultació d'aquests diferents delictes. També estan essent investigats un empresari de la construcció i dos arquitectes.