La Météo dels boscos, per seguir les previsions sobre el risc d'incendis

Catalunya Nord

Les condicions meteorològiques influeixen molt en l'inici i la propagació dels incendis. Amb l'objectiu de prevenir incendis i que tothom adapti el seu comportament segons la perillositat, Météo France proposa des d’aquest cap de setmana un nou butlletí: la météo dels boscos. L’anomenada “Météo des forêts” indica el nivell de perillositat d'incendis forestals establert a partir de les previsions meteorològiques i de l'estat de sequera de la vegetació. Aquesta informació s'emet al nivell de departament per a l'endemà i l'endemà, amb 4 nivells de representació de perill: baix, moderat, alt, molt alt. Atenció, el servei no proporciona informació sobre incendis actuals.
I cal insistir que un nivell baix de perill no vol dir que no hi hagi risc d'incendi al departament. Depenent de les situacions locals, els ajuntaments i les prefectures poden restringir l'accés a zones i activitats de risc d'incendi. 
Per avui i demà, Catalunya Nord, el risc és verd, és a dir que les condicions meteorològiques previstes, i les últimes precipitacions mitiguen el risc d'inici i propagació d'incendis forestals i de vegetació.
En groc, el risc és moderat, les condicions meteorològiques no augmenten significativament el risc d'inici i propagació d'incendis forestals i de vegetació en comparació amb les normes d'estiu. El risc d'incendis pot ser localment elevat.
El color taronja és per un risc gran, i significa que les condicions meteorològiques augmenten significativament el risc d'inici i propagació d'incendis forestals i de vegetació en comparació amb les normes d'estiu. El risc d'incendis pot ser localment molt elevat.
Finalment, el vermell, és per un risc molt gran, a causa de les condicions meteorològiques que fan que el risc d'iniciar i propagar incendis forestals i de vegetació sigui molt elevat en comparació amb les normes estivals.