L’Euroregió Pirineus-Mediterrània coordina dos projectes transfronterers amb participació d’entitats nord-catalanes

Els projectes compten també amb la participació d’associacions catalanes, balears, occitanes i andorranes

matge dels participants catalans, balears, andorrans i occitans a la trobada de Jaca, acompanyats del director general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans.
matge dels participants catalans, balears, andorrans i occitans a la trobada de Jaca, acompanyats del director general de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, Xavier Bernard-Sans.

Dos projectes impulsats per entitats nordcatalanes, juntament amb associacions de les Illes Balears, Catalunya, Occitània i també Andorra, han participat en una trobada conjunta d’iniciatives transfrontereres de tota l’àrea Pirinenca. 

Coordinades per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), més de trenta participants d’aquests projectes transfronterers van acudir l’11 de maig a Jaca (Aragó) que va servir tant per presentar l’estat d’execució, com per posar en contacte les entitats beneficiàries dels ajuts atorgats amb les diverses administracions representades. En tant que van iniciar-se el juny de l’any passat, alguns d’aquests projectes ja han finalitzat, i altres es troben en un estat d’execució avançat.

Es tracta dels porjectes AGROECOPYR, que impulsa intercanvis agroecològics transpirinencs, amb la participació de l’entitat Arbre et Paysage 66;  i de SOSPYR, sobre biodiversitat i canvi climàtic als Pirineus, amb l’Association Environnmentale Pyrénées-Est.

Un total de vint-i-cinc projectes del conjunt dels Pirineus han estat impulsats dins del marc de la convocatòria de cooperació transfronterera entre l’estat espanyol, l'estat francès i Andorra. A la trobada a Jaca, a més dels responsables de l’Euroregió Pirineus Mediterrània van participar representants de les administracions associades de Catalunya, Andorra i els Departaments de l’Alta Garona, Arieja i Pirineus Orientals.