Del 16 al 21 de maig, la Setmana Catalana a Elna

ENTREVISTA - Ricard Nieto, encarregat de la catalanitat a l'ajuntament d'Elna

Rosselló

Del 16 al 21 de maig, Elna celebra la segona edició de la Setmana Catalana. Una setmana dedica a la cultura catalana amb conferències, concerts, espectacles i cine. Tots els actes són gratuïts.

Al programa:

Dimarts 16: Primera trobada dels escriptors de Catalunya nord en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
Dimecres 17: sessions de ciné en català. A les 16:30 cine pel joves, a les 21:00 "Alcarràs".
Dijous 18: Conferència de Joan-Lluís Mas, els secrets dels noms del terme d'Elna. Els noms de terme, o micro-toponímia, són indicis escampats pel territori que ens ensenyen sobre la història local: estatut jurídic de les terres, tipus de vegetació, nom d’un propietari, feina rural, esdeveniment...
Divendres 19: espectacle IUU, de Flodema. Un one man show amb referències locals, autoderisió, noms de pobles... diversos clixés als colors del País català.
Dissabte 20: Concert de Miquel Pujado : "Antologia de la cançó francesa en llengua catalana".
Diumenge 21: Mercat de l'agermanament amb Castelló d'Empùries. Artesans i productors locals d’ambdós municipis es reuneixen per un Mercat original. Un debat sobre la sobirania alimentària i les seves perspectives transfrontereres marcarà el final de la matinada.Cargolada. Xefs del Nord i del Sud s’uneixen per oferir un àpat únic de la gastronomia tradicional catalana... Ambient musical a càrrec del grup: "Pas de demi- mesure".

Ricard Nieto és encarregat de la catalanitat a l'ajuntament d'Elna: