Manifestació pel dret d'utilitzar el català a Catalunya Nord

Catalunya Nord, Perpinyà

El col·lectiu 2 d'abril convoca una manifestació aquest dimecres 10 de maig a les 18:30 davant la prefectura de Perpinyà per exigir el dret d'utilitzar el català en normalitat a tot Catalunya Nord. És la resposta del col·lectiu a la decisió ahir, del tribunal administratiu de Montpeller de rebutjar els decrets municipals que permeten l'ús del català als consells municipals. 5 ajuntaments són directament concernits per la decisió judicial, arran d'un recurs que va ser presentat pel prefecte de Catalunya Nord. Són els ajuntaments d'Elna, Els Banys, Portvendres, Sant Andreu de Sureda i Tarerac.
Aquests ajuntaments han decidit presentar apel·lació, de moment el batlle de Portvendres ha decidit canviar el seu reglament per rectificar l'ordre d'ús de les llengües, primer les intervencions es faran en francès abans de traduir-ho al català.
En paral·lel, uns elegits d'aquests municipis presentaran una queixa contra aquesta sentència com a vulneració de la seua llibertat d'expressió. Aquesta acció permetrà, més endavant, d'anar davant de la justícia europea.