Nivell de crisi per la sequera que afecta Catalunya Nord

Catalunya Nord

La prefectura de Catalunya Nord ha anunciat que el departament passa "en nivell crisi" respecte als recursos en aigua del territori. Concretament, són concernides les valls de la tet i de l'Aglí. A partir del 10 de maig s'aplicaran noves mesures de restricció i d'estalvi d'aigua. De moment el prefecte Rodrigue Furcy ja ha avançat que l'objectiu principal és salvaguardar el sector agrícola en general i l'arboricultura en particular. Però caldrà estalviar l'aigua, també en aquest sector i aplicar mesures estrictes de gestió de l'aigua.
El detall de totes les mesures s'anirà coneixent d'aquí el 10 de maig, però la prefectura ja ha anunciat que concerniran particularment els camps de golfs, les estacions de rentatge de vehicles, les piscines desmuntables, i el control dels pous.
Justament, pel que fa als pous per irrigació agrícola, es calcula que n'hi ha uns 2000 a la plana del Rosselló, però que només n'hi ha 50 en situació regular. El 2018 els poders públics van anunciar el cens d'aquests pous i la seva regularització tècnica i administrativa, però avui en dia, l'operació encara és en curs.