Perpinyà acull el medFEL, saló professional del sector de la fruita i verdura

Perpinyà

Avui i demà té lloc a Perpinyà, el medFEL, un saló professional del sector de la fruita i verdura. Una cita molt important per la filera que permet fer el punt sobre les previsions de collita i de mercat de cara a l’estiu. Perpinyà és el principal hub europeu de fruites i hortalisses: i la vocació de medFEL és reunir actors compromesos d'arreu de l'estat i de l'estranger.
Durant dos dies, el medFEL reuneix 230 expositors internacionals, que representen els sectors del mercat de la fruita i verdura, les empreses de transport i logística del fred i del fresc, les empreses de llavors, els transformadors, controladors, i d'embalatge. En total s'esperà una assistència d'unes 4 000 persones, tots professionals del sector.
Encara més que l'any passat, el sector es mostra molt preocupat per l’augment del preu de l’energia, però també pels preus de venda que estan a l’alça al mateix moment en què el poder adquisitiu dels consumidors està baixant. Preocupació suplementària, la sequera molt greu que afecta les principals zones de producció de fruita i verdura d'estiu.

Una novetat d'enguany és el medFLOR. Un nou sector pels actors del mercat de la flor tallada. Una nova oferta que reivindica un posicionament específic i es fa ressò de les tendències de consum, marcades per les compres de flors etiquetades, cultivades sense pesticides, en un enfocament eco-responsable.

A més de totes les cites i trobades professionals, el saló proposa 25 conferències i debats. Aquest dimecres ha intervingut el sociòleg Jean Viard, sobre "el repte climàtic: els sectors agroalimentaris en el moment de la transició agroecològica". Altre personalitat destacada en la programació d'aquest medFEL, Jean-Marie Séronie, que dijous parlarà de la "sobirania alimentària, o de com alimentar millor el món de demà?".