ACTUALITZACIÓ - 17/04 - 6:30 - L'incendi de Cervera de la Marenda ja ha recorregut 930 hectàrees

L'incendi està fixat, però encara crema

L'incendi que es va declarar ahir matí al cap Peyrafite, entre Banyuls de la Marenda i Cervera de la Marenda ja ha cremat 930 hectàrees, i ha passat la línia fronterera, sobre el terme municipal de Portbou. El foc ha afectat 4 cases. 300 habitants del barri de l'estació de Cervera han estat evacuats. La prefectura demana a la població de quedar-se confinada.
L'incendi està fixat, però encara crema; i els bombers pensen que caldran uns dies per donar-lo totalment apagat.
El foc es va declarar diumenge, cap a les 9:30, en una zona de matolls i de canyes, prop del cap Peyrafite. Amb la tramuntana que bufava molt fort a Catalunya Nord, el foc va progressar molt ràpidament. Tot i aquest vent tan fort, els mitjans aeris han pogut intervenir en les tasques d'extinció.
Sobre el terreny, també estan mobilitzats 500 bombers, de Catalunya Nord i Catalunya Sud, que han rebut el reforç d'unitats de bombers  de l'Aude, l'Hérault, l'Arieja, el Tarn i l'Alta Garrona.
La carretera RD914 ha estat tallada a la circulació entre Banyuls i Cervera. La carrereta N260 també està prohibida a la circulació a partir de Port Bou. Tampoc circula cap tren entre Perpinyà i Port Bou
Diumenge al matí a la Costa Vermella, la tramuntana ha bufat fins a 140 km/h.
Aquest dilluns el ministre francès d'interior, Gérard Darmanin es desplaçarà fins a Banyuls de la Marenda per fer el punt de la situació amb els bombers i els elegits de la zona afectada.